0

Е дна от най-големите операции по сигурността след Втората световна война стартира в Париж за защита на олимпийските игри.

Изкуствен интелект ще пази спортистите на Германия от езика на омразата по време на олимпийските игри

Повече от 45 000 полицаи, 10 000 войници, ескадрила бойни самолети Rafale, самолети за наблюдение AWAC, дронове Reaper и хеликоптери със снайперисти ще патрулират във френската столица. ‌Камери, управлявани от изкуствен интелект, ще обикалят улиците за изоставени пакети и потенциални вълни от тълпи, пише Daily Star.

Изключителна зона от 150 километра ще бъде създадена около града за церемонията по откриването в петък. Всички 3900 участници на олимпиадата са подробно проверени за съмнително минало. Домовете на 155 заподозрени с вероятни връзки с терористи бяха обискирани преди Игрите. Около 40 държави са предоставили до 2000 полицейски подкрепления за операцията за защита на 10 500 спортисти плюс милиони зрители.

Вместо да изгради олимпийски парк с места, групирани заедно извън центъра на града - като Рио де Жанейро през 2016 г. или Лондон през 2012 г. - Париж избра да бъде домакин на събития в сърцето на оживената столица. Това създаде огромна заплаха за сигурността, което означава, че посетителите ще бъдат изправени пред въоръжени военни патрули по улиците.