0

Б ившият американски президент Бил Клинтън е нахлул в редакцията на Vanity Fair и е „заплашил“ служителите да не публикуват истории за обвинения в сексуален трафик срещу Джефри Епщайн, когото описал като „неговия добър приятел“. Твърденията идват от втората серия от разсекретени съдебни документи по делото на педофила Епщайн, който се самоуби през 2019 г., след докато беше съден за трафик на непълнолетни с цел сексуална експлоатация.

Информацията идва от една от двете основни обвинителки на бившия финансист – Вирджиния Джуфре. В размяна на имейли с журналистката от Daily Mail Шарън Чърчър през 2011 г. В тях Джуфре пише: „Когато правих проучване за VF (Vanity Fair, бел. ред.) вчера, наистина ме притеснява какво могат да напишат за мен, като се има предвид, че Б. Клинтън влезе в редакцията им и ги заплаши да не пишат статии за трафик на сексуални услуги за неговия добър приятел Дж.E. (Джефри Епщайн, бел. ред. Не е ясно откъде Джуфре е научила за предполагаемите заплахи, а бивш редактор на Vanity Fair Грейдън Картър каза пред Telegraph в четвъртък, че: „Това категорично не се е случило“.

ШОК СЛЕД ШОК: Майкъл Джексън и Стивън Хокинг изникнаха в списъка на педофила Епщайн

Друг от съдебните документи посочва Клинтън като човек, който е „пътувал с Джефри Епщайн и Гилейн Максуел и може да има информация за престъпленията им свързани със сексуален трафик“, пише New York Post. Говорител на бившия президент продължава категорично да отрича обвиненията.

Клинтън е само едно от имената в дълъг списък от известни личности, които изплуваха от документите. В тях се съдържат предимно показания на Вирджиния Джуфре и Йохана Сьоберг, които са две от жертвите на Епщайн. И двете жени с работили за педофила в продължение на години, а от техните показания излязох още имена като принц Андрю, Майкъл Джаксън, Дейвид Копърфийл, Стовън Хокинг и бившият израелски президент Ехуд Барак.