0

П оявиха се снимки на кокаин, открит миналото лято в Белия дом, съобщава New York Post.

На кадрите се вижда малка торбичка, съдържаща приблизително един грам бяло прахообразно вещество. Тя е поставена в шкафче №. 50 близо до западния вход на Белия дом.

Тайните служби приключиха разследването си само 11 дни след като кокаинът беше открит от агент, който претърсваше Западното крило в нощта срещу неделя, 2 юли, което доведе до кратка евакуация преди веществото да може да бъде идентифицирано.

Агентите каза, че не са успели да открият виновника поради „липса на физически доказателства“, след като криминалистичните тестове на ФБР не успяха да открият пръстови отпечатъци или достатъчно ДНК върху пликчето. „Без физически доказателства разследването няма да може да открои един човек от стотиците лица, които са минали през вестибюла, където е открит кокаинът“, се казва в изявление на Тайните служби.

Приблизително 500 посетители бяха смятани за заподозрени, но представители на Тайните служби никога не разкриха дали някой е бил разпитан. Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън бяха напуснали Белия дом два дни преди откриването на наркотика, за да прекарат дълъг уикенд в Кемп Дейвид. Двамата бяха придружени от сина си Хънтър Байдън, който многократно е признавал, че има проблем с наркотиците.