0

С танаха известни първите промени в Telegram след ареста на Павел Дуров.

Шефът на Telegram: Арестът ми е погрешен

Порталът TechCrunch съобщи, че социалната мрежа ще започне да модерира частни чатове. В материала се отбелязва, че още на 5 септември Telegram е премахнал информацията от страницата си с често задавани въпроси, че частните чатове са защитени от искания за модериране.

А на страницата с често задавани въпроси Telegram предостави имейл адрес, на който можете да се изпрати молба до модераторите за премахване на съдържание, като прикачи връзка. Трябва да се отбележи, че представители на платформата не обявиха официално промени в политиката на модериране.

Основателят на Telegram Павел Дуров, след като беше освободен под гаранция от френски затвор, обеща да започне борба с престъпността в създадената от него и брат му Николай платформа.

Западни медии отбелязаха, че обвиненията срещу Дуров се основават на френски закон от 2004 г., който изисква компаниите, предоставящи криптографски услуги, да уведомяват агенцията ANSSI и да запазят техническата документация и изходния код. Този нормативен акт не се прилага от френското правосъдие от 20 години.