0

Г онка с полицията след обир на казино доведе до дъжд от банкноти на магистрала Чили. Крадци решиха да ограбят зала за залагания в град Пудахуел в петък. Те нападнали касиера докато прибирал оборота от последното денонощие, който наброявал около 10 000 долара,  и се измъкнали с чакащия ги автомобил.

Обирджийте обаче не успели да стигнат далече. Няколко полицейски автомобила ги подгонили по една от магистралите в града. След гонка продължила близо час и в опит да отвлекат вниманието от себе си - бандитите започнали да изхвърлят част от заграбените пари от багажника на автомобила си.

На кадри от камери по скоростния път се вижда дъждът от пари, който вали от автомобила на крадците. В крайна сметка полицията успяла да ги спре и да залови шофьора и петимата му спътници. Всички те са чужденци, но националността им не се уточнява. Двама от тях дори пребивавали в страната нелегално, посочват местни медии.

Голяма част от откраднатата сума била възстановена. Парите, които крадците изхвърлили на магистралата обаче, били събрани от преминаващи шофьори.