0

Т ой е неизвестен мъж с прякор "Флексиман" и от месеци създава главоболия на италианската полиция, която вече е създала специална работна група, която да го арестува за унищожените 15 радара за скорост. 

Вандалските прояви започнаха преди няколко месеца в северната част на страната и се повтарят от време на време по сходен начин на действие, който включва унищожаване на камерата с помощта на флекс. 

Наскоро властите съобщиха за разпитан 50-годишен заподозрян, истината е, че все още няма задържан и дори не се знае дали става дума за един „Флексиман“, или за цяла група последователи и имитатори. 

Сигурно е само, че докато полицията го търси, популярността му рязко скочи, особено след като при последния си акт той си позволи да остави ръкописна бележка, която гласеше „Флексиман идва“. По този начин популярността и одобрението му в социалните мрежи расте светкавично до степен, че голяма част от населението го възприема като модерен Робин Худ. 

В Италия ограниченията на скоростта, които на пътя са между 90 и 110 км/ч (в зависимост от пътя), а на магистралата са 130 км/ч. Превишаването на тези ограничения води до глоби от 41 евро до 10 км/ч отгоре, 169 евро, ако надвишават с между 11 и 40 км/ч, и 532 евро, ако надвишават над 40 и 60 км/ч. Освен това глобата е 820 евро и можете да загубите шофьорската си книжка за 6 до 12 месеца. 

Освен това Италия е страната в Европа, която има най-много фиксирани радари за скорост: не по-малко от 11 000, докато в Испания имаме 780. Въпреки засиления контрол на скоростта, Италия не е в състояние да ограничи смъртните случаи на пътя през 2022 година. 

Действията на Флексимен предизвикаха полярни коментари на Ботуша. Докато един го възхваляват, родители, загубили децата си в катастрофи, го проклинат.