0

А мериканският президент Джо Байдън призна, че не е най-добрият държавен глава. Той реши да се отдаде на самоирония и се пошегува, че е „много скучен президент“, известен само със слънчевите очила, които носи, и шоколадовия сладолед, който често яде.

„Сигурен съм, че всички сте обичали да седите на слънце тук, но можеше да е и по-лошо. Може да вали. Денят е прекрасен. И както се казваше тази стара фраза, денят в квартала е прекрасен. И е красиво. Извинете ме, слагам си слънчевите очила, за да мога да видя“, каза Байдън на тълпата, събрала се в Розовата градина на Белия дом, за да го видят как подписва изпълнителна заповед за екологична справедливост.

„Както казах на моя изтъкнат приятел от Масачузетс – добър приятел, сенатор Марки – наистина е много, много скучно, когато след всички тези години в обществения живот си известен с две неща: слънчеви очила Ray-Ban и сладолед. Много скучен президент", каза Байдън, докато тълпата се смееше.

Това не е първият път, когато Байдън се шегува с навиците си за ядене на сладолед. Миналия месец той беше подложен на критики, след като се пошегува със сладолед в първата си публична изява след смъртоносната стрелба в Нешвил в християнско училище, която доведе до смъртта на шестима души, включително три деца.