0

Ж ена е била простреляна в задните части от собствения си пистолет, когато го е донесла на ядрено-магнитен резонанс, информира Health Imaging.

За комичната, но много опасна ситуация информира доклад, изпратен до Администрацията по храните и лекарствата (САЩ). 

Случаят е от лятото, но сега вижда бял свят. Неназованата 57-годишна жена е скрила пистолета, когато е влязла в стаята за скенер на 28 юни, като магнитната сила на машината е задействала оръжието и то произвело стрелба.

Лекари веднага прегледали пострадалата на място, като установили, че входните (в десния й хълбок) и изходните рани не са особено опасни и не застрашавали живота на пострадалата. Раната обаче предзивкала сериозен дискомфорт на небрежната дама.

От доклада не е ясно дали пациентката има разрешително за огнестрелното оръжие. В доклада на FDA обаче се казва, че тя е отговорила с „не“ по време на рутинен преглед, когато е попитана дали носи оръжия.

По-рано тази година Health Imaging разкри друг инцидент с ЯМР, включващ пистолет. Мъж, придружаващ майка си на планираното й ЯМР сканиране в болница в Бразилия, беше ударен в корема, когато оръжието му също произведе изстрел, задействан от електромагнитното поле на скенера.