0

М ъж подобри световния рекорд за най-разширен пиърсинг на носната преграда, достигайки шокиращите 2,6 см в диаметър.

Колтън Пайфър за първи път решава да пробие носната си преграда, когато е едва на 18 години. След първоначалната интервенция минали около 5 г. преди да предприеме разширяването на пиърсинга. В един момент Пайфър го разтегнал до степен, в която забелязал, че никой друг ентусиаст не се е осмелил и това само го насърчило да продължи.

Колтън Пайфър

 Колтън Пайфър
Colton Pifer

"Докато го разширявах, си мислех: "Чудя се колко ли голям може да стане" и тази мисъл накрая се превърна в "Чудя се дали може да бъде най-широкият", разказва Пайфър пред "Рекордите на Гинес".

Вниманието на хората също изиграва роля в преследването на световния рекорд, тъй като околните винаги са подхождали с любопитство, казвайки, че никога не са виждали нещо подобно, добавя той. Чичо му Джош, който също е любител на модификациите на тялото, също го вдъхновява да се подложи на физическата си трансформация. "Той има много повече модификации от мен, ако не беше той, никога нямаше да се захвана с разтягането на септума си", казва Колтън.

Макар че разтягането на септума е процес, подобен на разтягането на ухото, след определен момент става болезнено, тъй като бижутата започват да оказват натиск върху хрущяла в носа. Освен това разтягането и заздравяването отнема повече време, тъй като той е много здрав. Процесът изисква периодичното сменяне и увеличаване на диаметъра на обеци тип флеш.

Когато за първи път започнах да го разтягам, никога не съм си представял, че ще го направя до този размер", казва Колтън Пайфър и добавя, че цели да го увеличи още.
Колтън вече се нуждае от специално изработени бижута, защото обикновените просто изпадат.

* Източник: odditycentral.com