0

Т урският президент Реджеп Тайип Ердоган изрази безпокойство около продължаващите сблъсъци в района на Запорожката АЕЦ по време на посещението си в Лвов, където разговаря с украинския президент Володимир Зеленски и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, предаде Анадолската агенция.

"Не искаме да преживеем нов Чернобил", заяви Ердоган, като добави, че по време на разговорите си днес е предал своите безпокойства. Турският президент каза също, че е изразил готовността на Анкара отново да се нагърби с посредническа роля. "Надявам се, че войната ще приключи на преговорната маса", посочи той, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

В рамките на визитата Турция и Украйна подписаха споразумение за възстановяване на инфраструктура, разрушена от войната, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Ердоган също така заяви, че възнамерява да обсъди с руския президент Владимир Путин резултатите от разговорите си със Зеленски и Гутериш в Лвов. „Ще оценим резултатите от всички наши днешни срещи с г-н Путин“, каза турският лидер.