0

В еликобритания е паникьосана и задръстена от автомобили, след като цяло летище беше евакуирано, а важна магистрала - блокирана. ЖП транспортът също е неизползваем.

Летище Станстед е евакуирано, след като лентата за багаж задейства противопожарна аларма, докато шофьорите са изправени пред километрични задръствания от по магистрала M6, семейства се борят с огромни опашки в Дувър и железопътни линии са спрени.

Разочарованите семейства бяха принудени да излязат от терминала, след като зоната за чекиране в Станстед беше евакуирана „при нормални процедури“ след задействане на пожарна аларма в зоната за заминаване. 

Пожарна бригада се втурна към летището преди пожарната аларма да приключи около 12:30 ч. - междувременно няколко души се оплакаха, че сега ще изпуснат полетите си. 

Хората, които също се насочиха към морските курорти, бяха блокирани в дълги километрични задръствания по M6, след като стадо крави се юрнаха през пътя близо до Стоук он Трент.

Няма съобщения за катастрофи, но магистралата е блокирана и в двете посоки, тъй като селскостопанските животни представляват „значителен риск“ за трафика.