0

31- годишна инфлуенсърка и майка на три деца умира след заразяване с гъбичен менингит при поставяне на гръдни импланти, съобщава DailyMail. 

Кристал Вилегас прекарва последните четири месеца от живота си в болница в Тексас, борейки се с инфекцията.

Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ гъбичният менингит е рядка и животозастрашаваща инфекция, която причинява подуване на областите около главния и гръбначния мозък. Това може да се случи по време на медицински процедури, ако не се спазват стриктно практиките за контрол на инфекциите. 

Кристал от Тексас, която е майка на три деца, пътува до Матаморос, в щата Тамаулипас, Мексико, от другата страна на границата, за да спести пари за козметичната операция.

Майката инфлуенсър се оперирала в клиниката River Side в Матаморос и само три седмици по-късно започнала да изпитва изключително болезнено главоболие, разказва тя пред ValleyCentral през юли.

Местната медия съобщава, че по време на разговора с нея е била с тръба в главата за източване на течности и намаляване на налягането, а говорът ѝ е бил неясен, но тя все пак е искала да запознае хората с опасностите, които са я поставили в това положение. "Наслаждавайте се на живота, не се притеснявайте за това как изглеждате. Цялото това нещо с промяната на начина, по който изглеждаме, не си заслужава", казва тя. 

31-годишната жена е починала в края на юли, съобщава нейният съпруг Хуан Тапиа с трогателен пост във Фейсбук: "Тя се бори упорито в продължение на 4 месеца и отказа да се предаде, и въпреки че загуби битката с тази смъртоносна болест, спечели нещо много по-голямо. Моята Кристал получи своите ангелски крила", пише той.

"Чрез всичко това осъзнах колко велика и специална си била наистина, знам, че си докоснала толкова много сърца и животи и това е очевидно с количеството любов и подкрепа, които получи", добавя Тапиа.