0

В езерото Монро, намиращо се във Флорида, живеят около 1200 алигатора. Идеята за къпане във водата е изключително безумие. Въпреки това бездомен мъж решил да пренебрегне опасността и влезъл да плува около 2:00 часа сутринта миналата неделя (16 юни).

Въпреки тъмната нощ той е забелязан от преминаваща рибарска лодка с двама съпрузи в нея. Хората се стреснали, но спрели и попитали скитника дали е добре. „Да, да, добре съм“, им отговорил той. Жената в лодката успяла да убеди мъжа си да се обадят в полицията, защото неразумният бездомник може да се удави, съобщава NYP.

Двойката предупредила скитника, че езерото гъмжи от опасни алигатори и че може да бъде изяден или ударен от някоя лодка. Мъжът им обяснил, че не се притеснява от алигаторите.

Не след дълго намиращият се във водата мъж започнал да буйства, хвърляйки каквото намери по лодката на семейството, опитващо се да му помогне.

Мъжът не се вразумил и от молбите на пристигналите полицаи. Малко по-късно очакваното се случило...

Алигатор нападнал бездомника, откъсвайки едната му ръка. Той успял да излезе от водата, но се сгромолил веднага на земята. Мъжът е откаран по спешност в близка болница, където хирурзите ампутирали ръката до лакътя, спасявайки живота му.

Все още не се знае причината за неразумната постъпка.