0

У краинските разузнавателни служби пуснаха аудиозапис на руски войски, които се оплакват от пристигналите севернокорейски бойци и се вайкат как ще ги оборудват.

В записа се чува как двама руски войници обсъждат така наречения „батальон К“, наричайки ги обаче „китайци“ и чудейки се какво „какво по дяволите да правим с тях".

ЩЕ СЕ СТИГНЕ ЛИ ДО ТРЕТА СВЕТОВНА? Сеул настоява Пхенян да изтегли войниците си от Русия!

Военното разузнаване на Украйна посочва, че записът разкрива липсата на комуникация планиране по отношение на интеграцията на севернокорейските войски с руските им колеги.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски алармира, че войските от Пхенян могат да бъдат разположени на фронтовата линия заедно с руските сили, за да се бият срещу защитниците на Киев.

Севернокорейската армия е една от най-големите в света - колко силна е тя?

Междувременно Москва ратифицира договора за отбрана със Северна Корея, сключен между Владимир Путин и Ким Чен Ун по време на държавното посещение на руския президент в севернокорейската столица през юни.

Южна Корея призова Русия да спре "незаконното си сътрудничество" с Пхенян и изрази "сериозна загриженост", след като Москва реши да ратифицира пакта за отбрана, който предвижда всяка страна да предостави помощ, ако другата е изправена пред агресия.

СЛЕД КАТО ОТРЕЧЕ: Северна Корея все пак е изпратила свои военни в Русия!

Също така Южна Корея и Съединените щати заявиха, че хиляди севернокорейски войници се обучават в Русия.

Украйна каза тази седмица, че севернокорейски войници са пристигнали в „зоната на бойните действия“ в граничния регион на Русия Курск.

ЗАПОЧВА ЛИ СЕ? Северна Корея изпраща 12 хиляди войници в Русия!

Въпреки че не потвърди тази информация, Пхенян бе категоричен, че всяко разполагане на севернокорейски войници в Русия ще бъде в съответствие с международното право.

Правителството на Южна Корея „настоява за незабавното изтегляне на севернокорейските войски и прекратяването на незаконното сътрудничество“. Сеул каза, че ще работи със съюзниците си, за да "вземе подходящи мерки" във връзка с този ход, а страната - основен износител на оръжия - предположи, че може да преразгледа дългогодишната си политика, която ѝ забранява да изпраща оръжия директно на Киев.