0

В идеоклип на Tesla , заснемащ промоционален клип на своя Cybertruck, кръстосващ през снежния пейзаж на Исландия, изтече онлайн.

Електромобилът беше забелязан да се движи зад друго превозно средство със снимачен екип в багажника, което предполага, че компанията, основана от Илон Мъск, се подготвя за дългоочакваното пускане на пазара. Около 1,5 милиона души са направили вече резервация за закупуване.

Първите клиенти са заплатили по $100, за да си осигурят модела си, чието пускане беше забавено повече от три години. Кадрите идват един ден, след като се появи вътрешен имейл от Tesla, който заплашва да уволни всички служители, заловени да правят снимки на Cybertruck. Имейлът до служителите гласи: „Считано от днес, всички служители или изпълнители, открити да правят снимки или видеоклипове на място на всичко, свързано с Cybertruck (напр. превозно средство, части, производствена линия и т.н.) без официална бизнес необходимост/обосновка (т.е. продиктувано по работа/обхват и потвърдени от сигурността по време на първоначалния контакт) ще бъдат незабавно ескортирани извън обекта в очакване на разследване на човешките ресурси и последващ контакт.

Не е ясно откъде е изтекло промоционалното видео, но кадрите предполагат, че автомобилът вероятно ще се справя отлично при зимни условия. Cybertruck, чиято цена започва от 39 000 долара, се превърна в сензация, когато беше показан на света през ноември 2019 г.

Знаменателното събитие бързо се превърна в кошмар за Мъск, след като стъклото на новия му електрически автомобил беше счупено точно, след като той се похвали, че е „нечупливо“. Мъск беше обещал производството да започне в началото на 2021 г., но тази дата се променя постоянно и всяка година се определя нова, която също се пропуска. За забавянето главният изпълнителен директор обвини проблемите с доставките на батериите, като каза, че „буквално би струвал милион долара за парче или повече“, ако Tesla беше започнала да произвежда футуристичното превозно средство през 2021 г. През юли обаче Мъск най-накрая направи първото превозно средство в производствената база Giga Texas в Остин.