0

Н абожна руския извърши непростим грях, като открадна мощите на Свети Николай Чудотворец от храма „Отсичане главата на Йоан Кръстител“ в Кировск край Санкт Петербург.

Престъплението било добре подготвено, тъй като в храма 69-годишната дамата поискала от църковните служители да й изнесат частица от мощите, за да се помоли на светеца. След като се прекръстила, отнесла мощите в автомобила си и отпрашила в неизвестна посока.

На кадри от охранителни камери може да се забележи жената, която пристига с колата си, отива до църквата, а след това се връща, носейки в ръцете си кутия, която поставя на задната седалка.

Вярващата е задържана часове по-късно. Пред полицаи тя разказала, че искала да се моли над мощите на светеца у дома си. Самите мощи на Николай Чудотворец пък са открити в жилището на жената в Санкт Петербург.

Според очевидци дамата се криела зад една от колоните на храма и дебнела да се появи удобен момент. От църквата „Отсичане главата на Йоан Кръстител“ заявиха, че не са очаквали подобно нещо от мирянка и определиха кражбата като непростима.