0

А мериканският президент Джо Байдън е затръшнал телефона на израелския премиер Бенямин Нетаняху след разгорещен телефонен разговор относно спора за палестинските данъчни приходи, казаха пред Axios двама американски и израелски служители, запознати с проблема.

На фона на войната в Ивицата Газа, израелското правителство отказа да пусне някои данъчни приходи, които трябва да отидат в ръцете на правителството на Палестин. Според Нетаняху обаче парите ще бъдат използвани за финансиране на бойците от „Хамас“.

Байдън и Нетаняху са провели разговор в събота, в който според съобщенията президентът е бил разочарован от израелския лидер, след като той се е отказал от предишното решение на спора за палестинските данъчни приходи. „Усещането беше, че президентът се мъчи с Биби всеки ден и когато Биби трябва да даде нещо в замяна на всичката тази помощ, той не желае да го направи“, казаха американски и израелски служители пред Axios, добавяйки , че Байдън е затръшнал телефона с думите: „Този разговор приключи“.