1

С евернокорейският ръководител Ким Чен-ун пристигна на публично събитие с лимузината, подарена му от руския президент Владимир Путин като "нагледна демонстрация" на укрепването на приятелството между двете страни, съобщиха държавните медии, цитирани от Ройтерс.

Използването от Ким на руската лимузина "Аурус" е "нагледна демонстрация на дружбата между КНДР и Русия, която продължава да укрепва и да се развива всестранно", е съобщила сестрата на Ким, Ким Йо-чен, според Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

В ПОДГОТОВКА ЗА ВОЙНА: Ким Чен Ун си показа новите оръжия! Севернокорейският лидер се похвали, че има най-мощния танк в света (СНИМКИ)

Пхенян и Москва се сближиха, откакто Ким се срещна с Путин в Русия през септември и обеща да задълбочи военните връзки. И двамата отричат Северна Корея да снабдява Русия с артилерийски снаряди и ракети за войната в Украйна.

Ким Чен-ун вчера наблюдаваше учения за водене на въздушен бой и призова за "реалистична" подготовка за бойни действия, посочи КЦТА. Изявлението беше направено след ежегодните общи учения на САЩ и Южна Корея, които приключиха тази седмица.

БТА

"Само реалистична подготовка, която е пряко свързана с войната, може да направи от войниците истински бойци", каза Ким, цитиран от КЦТА.

Американско-южнокорейските учения бяха първите, откакто през ноември 2018 г. Пхенян анулира междукорейския военен пакт за намаляване на напрежението между Севера и Юга.

ЗА ЧРД: Путин подари на Ким Чен Ун лимузина руско производство! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Също вчера Ким взе участие и в церемония по откриването на оранжерийна ферма, съобщи КЦТА. На снимките и от ученията, и от церемонията севернокорейският лидер е придружаван от дъщеря си Джу-е.