0

Н еописуем ужас преживял нещастен пациент, отишъл просто да му извадят зъб.
Вместо за се размине само със стандартната процедура, той преживял неистовата болка от набит до мозъка му зъбен имплант, информират британските медии.

Историята е като от хорър.

Бащата на две деца, Рамазан Йълмаз, на 40 години, отишъл в частна стоматологична клиника в Бурса, Турция , със зъбобол.

Зъболекарят, който го прегледал, му казал, че има разклатени зъби , които трябва да бъдат извадени.

Йълмаз извадил въпросните зъби и зъболекарят му препоръча да постави импланти, които да ги заменят.

По време на операцията обаче зъболекарят се опитал да постави един от имплантите се твърди, че в крайна сметка е пробил челюстта на Йълмаз.

Винтът влиза нагоре в черепа му, карайки го да крещи от болка.

Твърди се, че като видял накъде отиват нещата, зъболекарят откарал нещастника в местна болница, оставил го там и избягал..

Медиците направили на Йълмаз компютърна томография и веднага го вкарали в операционната.

Изтощителната хирургическа интервенция продължила часове, но лекарите успели да извадят винта от мозъка му, след което започнало възстановяването.

Невероятно, но според потърпевшия, пишманз зъболекарят, посочен в докладите по скандалния случай само с инициалите А.Д., му е отказал връщане на сумата за „лечението“ на зъбите.

„След прегледи ме информираха, че костната ми структура е деликатна, зъбите ми се разклащат и е препоръчително да се подложа на процедура за имплантиране. Лекарят твърдеше, че има 24 години опит в тази област и ни увери в своята експертиза.

И така, ние му поверихме процедурата”, споделя Йълмаз.

Според него обаче зъболекарят е уведомил секретарката си, че устройството, което използва за извършване на имплантирането, е „дефектно“.

След това той продължи да изпълнява процедурата ръчно.

„Докато се опита да постави винта, забелязах, че упражнява прекомерна сила“, спомня си Йълмаз.

„Посочих му това, като споменах, че чух пукащ звук. Той обаче ме успокои, че е нормално и докато той продължаваше да натиска винта, проби челюстната ми кост и в областта зад окото, където се намират мозъкът и гръбначномозъчната течност”, продължава страшния си разказ пострадалият мъж.

„Когато изкрещях от болка, той най-накрая ми направи рентгенова снимка. Осъзнавайки сериозността на ситуацията, той ме заведе в спешното отделение на университетската болница Uludağ”, допълва мъжът..

След прегледи лекарите установили, че винтът е пробил в областта, където се намира мозъкът и гръбначномозъчната течност. Това наложило и спешната операция, информира.

„Преди операцията ме предупредиха, че мога да загубя живота си“, разказва Йълмаз, като допълва, че се е сбогувал с децата си, преди да го оперират

За щастие многострадалният пациент излиза благополучно от операцията, докато зъболекарят А.Д продължава да твърди, че инцидентът е възникнал „поради медицинско усложнение“.