0

„Хизбула” нанесе ответен удар на израелска територия. Той идва след взривовете на пейджъри и смъртта на ключови фигури в групировката при въздушен удар в петък.

Организацията, подкрепяна от Иран, е изстреляла десетки ракети към Северен Израел през тази нощ. Ранени са трима души, а училищата в тази част на страната ще останат затворени и утре.

В отговор Тел Авив продължи обстрела си към Южен Ливан. Представители на ООН отново сигнализираха, че районът се намира на ръба на неизбежната катастрофа.

Междувременно, израелски сили щурмуваха централата на телевизия „Ал Джазира” в Рамала. През май Израел я обяви за заплаха за националната сигурност.

"Няма как да се чувстваме добре, когато 15 или 20 въоръжени войници нахлуват в нашия офис в 3 през нощта. Заповедта е на база за закон за извънредното положение от времето на британския мандат от 1945 година. Казаха ни, че ни затворят. Ще трябва да спрем работа, никой няма да може да влиза вътре. Това е ситуацията. Това означава, че забраната се разраства – затвориха офиса в Йерусалим и забраниха работата ни вътре, в Израел, а сега – и на Западния Бряг", заяви Уалид Ал Омари, директор на бюрота на "Ал Джазира" в Рамала.