0

Б ританската полиция арестува аристократка и гаджето й, след като двамата изчезнаха безследно с новороденото си бебе в началото на януари. Детето все още не е открито от силите на реда и се издирва.

Констанс Мартен на 35 години и Марк Гордън на 48 години първоначално са били задържани за пренебрегване на родителските си ангажименти, но по-късно към тях повдигнати обвинения по подозрение за убийство поради груба небрежност. Според медиите на Острова Марк е осъждан за изнасилване.

Бебето на двойката, за което се смята, че е родено точно преди изчезването им без медицинска помощ на задната седалка на автомобил, все още се намира в неизвестност. Разследващи подозират, че детето може би вече е мъртво. Констанс и Марк отказват да разкрият какво се е случило с новороденото, а също така и от какъв пол е.

„По време на това разследване нашият основен приоритет беше намирането на бебето и ние оставаме ангажирани с това“, каза в изявлението детектив Люис Басфорд.

Полицейски хеликоптери, кучета за обследване, термовизионни камери и дронове се използват, за да помогнат на над 200 служители в издирването на детето, се казва в изявление на полицията.

Преди да бъде арестувана, двойката е била забелязана в Брайтън, Южна Англия от случаен минувач, който подал сигнал до органите на реда. Полицията призова жителите на района да подават информация, ако имат информация къде са нощували Констанс и Марк.

Издирването на двойката и новороденото започна в началото на януари, като полицията пусна няколко призива и предложи награда от £10 000 ($12 090) за информация, която би довела до откриването им. По случая са прегледани повече от 630 часа записи от охранителни камери.

Констанс Мартен е дъщеря на аристократа Напиер Мартен, филмов и музикален продуцент. В аудио обръщение към дъщеря си, публикувано от британското издание The Independent миналия месец, Напиер Мартен каза, че Констанс е „много, много обичана, независимо от обстоятелствата“, добавяйки, че семейството е „дълбоко загрижено“ за нея и благосъстоянието на детето й.

На 5 януари разследващ идентифицираха Констанс Мартен и Марк Гордън като пътници в кола, която се запали на магистрала в северозападния град Болтън, Англия. Оказва се обаче, че двойката е напуснала мястото на инцидента заедно с новороденото бебе.

На 7 януари двойката е забелязана да напуска таксиметрова кола в Лондон с оранжева чанта и детска количка. От близкия магазин Марк и Констанс закупили с пари в брой различни артикули, сред които палатка за двама, спални чували и възглавници. Според разследващи двамата са прекарвали нощите на открито при ниски температури. От тогава следите на Марк и Констанс се губят до деня на ареста им. Предполага се, че през това време те са пътували до Ливърпул, Колчестър, Лондон и Съсекс.