0

С ръбска туристка изуми всички, като понесе супертежък куфар от почивка на морето. Той тежал ни повече, ни по-малко от 70 кг. И това на фона на нова разпоредба при съседите за до максимум 23 кг куфар на човек в автобус.

От 1 юни влизат в сила нови правила за пътуване с автобус, които касаят багажа и важат особено за всички пътници, които отиват на почивка с автобус. От съображения за сигурност трябва да се спазват правилата за теглото на багажа, което на практика означава, че ако в автобуса пътуват до 90 пътника, всеки може да има по един куфар от около 23 килограма, но има и такива, които носят повече, пише сръбската преса.

Като една работна домакиня, която си натъпкала куфара със 70 кг камъни, връщайки се от почивка на морето. На ошашавения автобусен екипаж тя обяснила че ѝ трябвали да затиска киселото зеле с тях.

„ По правило пътниците могат да вземат една бройка багаж с тегло 23 кг и размери 70x50x40 см, което е повече от достатъчно за почивка .

Освен това, разбира се, те могат да вземат багаж, но трябва да имат предвид, че пространството под местата в превозното средство са ограничени.

Булката обаче никак не се съобразила с правилата и така влязла в комшийските медии за смях на родата.