0

О ще един руски цирков артист пострада по време на представление. Няколко дни след като акробатката на Цирк дьо Солей Мария Конфектова падна отвисоко по време на шоу дресьор бе нападнат от женска кафява мечка на име Поничка.

Акробатка на Цирк дьо Солей падна отвисоко по време на шоу (ВИДЕО)

Сергей Причинич едва не загуби живота си след нападението от тежащата над 220 кг мечка пред погледа на ужасената публика от родители и деца.

„Към края на шоуто мечката сграбчи Сергей и се сбори с него“, каза пред репортери след инцидента Никита Михайлов, ръководител на цирк „Морети“. 

Мечката Поничка е карала ховърборд по време на представлението си, когато внезапно нападнала дресьора.

Причинич бил прикован към земята за около половин минута, докато служител извън клетката мушкал с пръчка мечката, за да може дресьорът да се изправи обратно на краката си.

Въпреки ужасния момент, Причинич продължил представлението, сякаш животът му не е в опасност, пише New York Post.

Михайлов разкри, че дресьорът „изчакал мечката да се успокои, станал, продължил заниманието с нея, запечатал го с целувка и това беше. Шоуто продължило както обикновено“. 

Шевът на цирк „Морети“ похвали Причинич, че е запазил хладнокръвие при такъв ужасяващ инцидент.

„Това е животно и то може да се държи различно, може да не харесва нещо, може да изрази емоциите си по този начин“, каза Михайлов. „Всеки дресьор знае това.“ 

Екипът на Михайлов е радостен, че ситуацията не се превърнала в смъртоносна. Въпреки това руският активист за правата на животните Юрий Корецких призова за забрана на представленията с животни на живо. 

„Докато съвременното световно цирково изкуство се движи бързо към човечеството, забранявайки използването на животни в цирковете, руското цирково лоби активно се съпротивлява на прогреса, защитавайки своите търговски интереси“, каза Корецких.

Правата на животните са основен проблем в Русия, което накара руският президент Владимир Путин да подпише законопроект за забрана на жестокостта към животните през 2018 г., съобщава ТАСС. Законът обаче не засяга животните в цирка.