0

И дентифицирани са вече останките на командира на частната армия „Вагнер" – Евгений Пригожин, както и на неговата дясна ръка Дмитрий Уткин.

Според руския портал Info24.ru след самолетната катастрофа в Тверска област в сряда тялото на Пригожин е идентифицирано по липсата на пръст на едната ръка.

Разпознаването на началника на „Вагнер“ е направено от един от командирите на групата именно по липсващата част от крайника му, съобщава и "Telegram" каналът "ВЦКК-ОГПУ", позовавайки се на източник.

По-рано през деня, според портала  "База" към момента няма идентифицирани тела, тъй като били силно обгорели. Освен това някои пътници са загубили крайниците си в резултат на падането, а един е бил изваден без глава . Сега биологичният материал на починалия е изпратен за изследване, посочва порталът.

По-рано източник от траурната агенция също съобщи, че тялото на Пригожин е идентифицирано. Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия официално публикува списъка на пътниците, които са били в сваления самолет. Сред тях имало и шефове на частни фирми.

.

 .
ВИТАЛИЙ ШУСТРОВ / SPUTNIK / PROFIMEDIA