0

В уникален клип „The Rio Times“ сподели кадри от улиците на един от най-големите градове в света, на които могат да се видят слузести същества, покрили коли и тротоари.

Според видеоклипове, публикувани в социалните мрежи, дъжд от червеи е наводнил Пекин тази седмица. На кадрите се виждат хиляди животни, покриващи улици и превозни средства.

Научното списание „Mother Nature Network“ излезе с възможен отговор на странното явление, според който леките създания може да са били отнесени от ураганен вятър,и след като вятърът е утихнал - създанията да са изпопадали от небето.

Други пък са сигурни, че дъждът от червеи е просто шега, извършена от някой, който има прекалено много време за губене. С отворилото се небе, от което се изсипали хиляди твари, трети видяха знамение за апокалипсис. Но вероятно най-добрият отговор, който може да опровергае дъжда от червеи, е, че това изобщо не са слузести същества, а са цветчета от топол. По време на цъфтежа си дървото образува множество цветове, които ужасно много приличат на червеи - особено когато се намокрят.