2

Г ермания се готви за война с Русия след поражението на украинските въоръжени сили, пише германският вестник BILD.

Изданието публикува изтекли файлове от Министерството на отбраната на Германия, в които е описано как Путин може да се готви за хибридна атака срещу НАТО още следващата зима и пълномащабна война следващото лято, която означава, че най-мащабните бойни действия в Европа от Втората световна война насам, може да започнат през 2025 г.

Класифициран като „Само за официална употреба“, смразяващият сценарий предвижда как Путин ще започне подготовката си през февруари с нова мобилизация на 200 000 души. Москва може да планира да започне пролетна офанзива срещу Украйна, за да осигури победа през юни, която след това да бъде последвана от хибридни атаки срещу Запада.

Междувременно руският президент може да планира да натрупа войски и ракети на източния фланг на НАТО, опитвайки се да антагонизира Запада и да дестабилизира Балтийските страни.

Путин приел поканата на Ким Чен-ун да посети Северна Корея

Но през цялото време германското военно разузнаване вярва, че той тайно ще планира да завладее Сувалкския пролом, който свързва Русия с анклава Калининград. Подобен ход би довел Запада и Русия до ръба на войната и докладът предполага, че Путин подготвя инвазия за лятото на 2025 г.

В деня на предполагаемата атака, отбелязан като "Ден X", се предвижда НАТО да изпрати 300 000 войници да защитават източната граница Алианса и 30 дни по-късно тези войски ще се изправят срещу пълната сила на руската армия с "неизвестен изход".

ТОВА ЛИ Е КРАЯТ? Пророк разкри как ще започне Третата световна война, кръв ще се лее на Балканите

Ето плана от 10 стъпки, който Германия предполага, че Путин ще предприеме, за да въвлече НАТО във война с Русия - предизвиквайки избухването на Третата световна война:

1. Февруари 2024 г. - Русия мобилизира 200 000 души

Путин може да нареди масова мобилизация на 200 000 души само след няколко седмици, за да подсили изтощената си армия след почти две години тежка война в Украйна.

2. Пролет 2024 г. – Путин започва нова офанзива

След това Кремъл може да започне нова офанзива през пролетта в Украйна - подкрепена от колебливата западна подкрепа за Киев. Сценарият предполага, че Русия ще изтощава украинската армия малко по малко, докато най-накрая постигне победа през юни.

3. Юли 2024 г. - започват атаките на Запада

Следващата стъпка следва успеха на Путин на бойното поле и включва първоначално скрита, а след това открита атака срещу Запада, използвайки вълна от стратегии за кибер и хибридна война. Първите мишени ще са балтийските държави Естония, Латвия и Литва.

4. септември 2024 г. - натрупване на войски на изток

Следващият септември можем да видим как Москва ще започне огромно натрупване на войски в Беларус. Под прикритието на широкомащабно „военно учение“, известно като „Запад 2024“, 50 000 войници ще бъдат разположени на границата на Беларус с държавите от НАТО Полша и Литва.

5. Октомври 2024 г. - таен план за Сувалкския пролом

Русия прехвърля войски и ракети със среден обсег в Калининград, най-западната територия на Русия. Анклавът на Балтийско море е притиснат между Полша на юг и Литва на север и изток. Използва се като щаб на балтийския флот на Русия и някои от най-мощните му въоръжения, включително хиперзвукови ракети. В изтеклия доклад обаче се посочва, че движението на войските е умишлен опит да се заблуди Западът и да се внуши предстояща атака срещу НАТО. Вместо това се твърди, че тайната цел на Кремъл ще бъде по-късно да нахлуе и да завладее Сувалкския пролом – тесния полско-литовски коридор между Беларус и Калининград. За Запада това е единствената сухопътна връзка с трите бивши съветски балтийски републики - Литва, Латвия и Естония - които ще останат уязвими за Путин.

6. Декември 2024 г. - дестабилизиране на Балтските страни

От декември Кремъл ще се опитва да всява проблеми и изкуствено да създава „гранични конфликти“ и смъртоносни „бунтове“ в балтийските страни, за да дестабилизира трите държави членки на НАТО. Това ще се случи точно когато САЩ биха могли да останат потенциално без лидери за няколко седмици след евентуално поражение на изборите за Джо Байдън - отвличайки вниманието на Америка от външните работи.

7. Март 2025 - война

След това Русия ще използва заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да обвини Запада, че се готви да атакува Русия, за да помогне за формирането на импулс за преместване на допълнителни войски и оръжия в Беларус. Москва ще има две танкови дивизии, механизирана пехотна дивизия и щаб на дивизия, разположени близо до границите на НАТО с над 70 000 войници.

8. Май 2025 г. – НАТО отговаря

Най-накрая през май 2025 г. НАТО взема решение за „мерки за надеждно възпиране“, за да предотврати евентуално нападение срещу Сувалкския пролом, което сега изглежда неизбежно. Над 200 000 войници, разположени в Беларус и Калининград, са готови за нападение.

9. Лято 2025 г. - „Ден X“

В мистериозния и страховит „Ден X“, който се пада някъде през лятото на 2025 г., НАТО ще изпрати 300 000 войници на източния си фланг – за да се противопостави на нарастващата заплаха, представлявана от Русия.

10. 30 дни по-късно – Трета световна война

Според доклада планът на Путин за "пътя към конфликта" приключва точно 30 дни след това - с несигурен изход от военното противопоставяне. Над половин милион руски и натовски войници ще се изправят едни срещу други в Сувалкския пролом - довеждайки света до ръба на Трета световна война.

Говорител на германското министерство на отбраната каза на "Билд", че не искат да коментират конкретния сценарий за отбрана на съюза - наречен "Алианс отбраната 2025".