0

С трийминг платформата Netflix може да бъде изправенa пред колективен иск, тъй като десетки състезатели в риалити предаването „Игра на калмари“, базирано на хитовия корейски сериал, твърдят, че са били „третирани като животни“.

Голям брой играчи казаха пред „The Sun“, че обмислят да съдят компанията. Участниците споделиха, че базираното на ужасяващия сериал смъртоносно състезание, се превърнало в истински кошмар, когато те били накарани да стоят с часове при температури от -3 градуса.

Един играч каза: „Бяхме измъчвани осем часа. Не бихте се отнасяли така дори с животни. Знам, че шоуто трябваше да е тежко, но ми се стори нечовешко. В един момент видях, че носят черен ковчег с розова панделка, точно както в оригиналното шоу“. Друг състезател каза, че е видял жена да припада по време на една от паузите на играта. „Главата й се удари в пода, отекна в студиото. Тогава друга дама колабира. Падаха като мухи“, разказва ужасен играчът.

Стрийминг гигантът покани 456 кандидати, както в сериала, да се състезават за награда от 4,5 милиона долара. Предвижда се риалити шоуто да бъде пуснато в десет епизода.