0

Н ай-големият круизен кораб в света започна първото си плаване, като вдигна котва от пристанището на Маями. Корабът „Иконата на моретата“ на “Ройъл Карибиън”, който е дълъг около 365 метра от носа до кърмата, напусна Южна Флорида за първото си седемдневно пътуване из тропиците.

Корабът беше официално кръстен във вторник с помощта на футболната легенда Лионел Меси и неговите съотборници от "Интер Маями". 

„Иконата на моретата“ е кулминация на повече от 50 години мечти, иновации и изпълнение на нашата мисия - да предоставим най-добрите ваканционни преживявания в света по отговорен начин", заяви по-рано тази седмица президентът и главен изпълнителен директор на “Ройъл Карибиън Груп” Джейсън Либърти, предаде БТА. "Това е най-добрата семейна ваканция за няколко поколения, която завинаги променя статуквото във фамилните пътувания и сбъдва мечтите за почивка на всички възрасти на борда". 

Според круизната компания, когато корабът „Иконата на моретата“ е показан за първи път през октомври 2022 г., той предизвиква най-големия брой резервации в тогавашната 53-годишна история на "Ройъл Карибиън". 

„Иконата на моретата“ има 20 палуби и разполага с шест водни пързалки, седем плувни басейна, ледена пързалка, киносалон и повече от 40 ресторанта, барове и салони. Корабът може да превозва до 7600 пътници при максимален капацитет, както и 2350 членове на екипажа.