0

Т ехнологичният магнат и основател на SpaceX Илон Мъск, отправи остри критики към вицепрезидента и кандидат за президент на САЩ от демократите Камала Харис.

Милиардерът изрази съмненията си относно способността на Харис да води Съединените американски щати към амбициозни цели в поредица от публикации в социалната мрежа X.

"Никога няма да стигнем до Марс, ако Камала спечели", заяви категорично Мъск, известен с грандиозните си планове за космически пътешествия.

Той подчерта необходимостта от мащабни правителствени реформи, за да се даде възможност за осъществяване на "велики неща" в Съединените щати.

Въпреки че Мъск призна, че Харис е надминала очакванията на мнозина по време на дебата, той остана скептичен относно нейната способност да постига реални резултати.

"Когато става въпрос за това да се свършат нещата, а не само да се казват хубави думи, аз съм твърдо убеден, че Тръмп ще свърши много по-добра работа", добави той.

Коментарите на Мъск идват в момент, когато социологическите проучвания показват оспорвана надпревара между двамата кандидати за президентския пост.

Дебатът, проведен във вторник вечерта, се счита за ключов момент в кампанията, като двамата кандидати се сблъскаха по редица важни теми, включително икономика, имиграция и външна политика.