0

Ч еченският лидер Рамзан Кадиров обвини Илон Мъск, милиардера и шеф на автомобилния производител Tesla, че дистанционно е извадил от строя електрическия офроуд автомобил Tesla Cybertruck, за когото той твърди, че е получил като подарък през август от собственика на Tesla, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

ЛУДА РАБОТА: Кадиров сложи картечница на подарен от Илон Мъск пикап, праща го на бой в Украйна! (ВИДЕО)

Кадиров, който управлява Чечения с желязна ръка повече от 17 години, сподели през август видеоклип, на който се вижда как управлява Tesla Cybertruck с монтирана върху купето картечница.

Във видеото чеченският лидер благодари на Мъск, когото определи като "несъмнено най-великият гений на нашето време“, "специалист“ и "велик човек“, и покани Мъск да го посети в Русия, припомня "Франкфуртер рундшау". По-късно Кадиров обясни, че автомобилът е бил използван в сражения в Украйна и се е представил „отлично“.

Твърденията на Кадиров, че автомобилът му е бил подарен от Илон Мъск, бяха определени от американския милиардер като лъжи в социалната мрежа "Екс".

МЪСК ПОБЕСНЯ: Малоумни ли сте да вярвате, че съм подарил кола на руски генерал?

Сега Кадиров написа в Телеграм: "Неотдавна Мъск дистанционно извади от строя Cybertruck-a”.

"Не е хубаво от страна на Илон Мъск да прави това. Той дава скъпи подаръци от все сърце, а след това ги прави неизползваеми дистанционно“, добави силният човек на малката руска република в Кавказ.

Производството на Tesla Cybertruck започна през 2023 г.