1

Д есетки хора, свързани с бившата първа двойка Хилъри и Бил Клинтън, са загинали при мистериозни обстоятелства. Това накара някои медии в САЩ да се усъмнят, че това не е съвпадение.

Политическият живот на семейство Клинтън остава в миналото - и двамата вече са почти на 80 години. Но те се помнят в обществото и все още се ценят в Демократическата партия. Поради това медийното внимание към тях остава високо. В навечерието на съдбоносните избори в Съединените щати редица местни експерти и журналисти внезапно си спомниха отдавна циркулиращите слухове.

Изследователите са преброили почти сто човека, които по един или друг начин са били свързани с тази двойка и са починали при много странни обстоятелства. Разбира се, преди гласуването през ноември всеки метод е добър за очерняне на съперниците и тук стрелките са ясно насочени към видни демократи, подкрепящи Байдън. Но авторите на обвиненията твърдят: ние ви представяме фактите, а вие решавате как да ги интерпретирате.

CBS 6 News предостави цял списък на "жертвите" на Клинтън. И всеки от тях би могъл да навреди много на Бил или Хилари, ако не бяха неочаквано взети от гроба. Ето само няколко примера от този тъжен списък, наброяващ десетки имена:

Джеймс Макдугъл, партньорът на Клинтън в White Water, за когото се твърди, че е бил добре запознат с безкрайните дейности на Бил и е бил ключов свидетел в разследването на специалния прокурор Кенет Стар за импийчмънта президента по време на аферата Моника Люински. Той почина внезапно, преди да даде показания. Официалната причина е инфаркт.

- Мери Махони, бивш стажант в Белия дом, беше убита през юли 1997 г. в кафене Starbucks в живописния квартал Джорджтаун на Вашингтон. До убийството се стигна, след като тя обяви, че ще говори публично за сексуалния тормоз срещу нея в Белия дом.

- Ед Уили, един от финансовите донори на Фондация Клинтън, беше намерен мъртъв през ноември 1993 г. в гора във Вирджиния. Именно на този ден съпругата му заяви, че Бил Клинтън я е тормозил сексуално в Овалния кабинет на Белия дом. Разследването го определи като самоубийство.

- Джери Паркс беше шеф на охраната на Клинтън, когато той беше губернатор на Арканзас. Застрелян в колата си. Синът на починалия каза, че баща му е събирал досие за Клинтън и се твърди, че е заплашил да разкрие тази информация. След смъртта му документите изчезват мистериозно.

В безкрайния списък има политици, адвокати, лекари и дори 12 бодигарди, пазили Бил и Хилъри през годините. Почти всичките тези агенти са здрави момчета, но умират или се самоубиват след напускане на службата.

В този уникален списък, изваден от CBS 6 News, има и много известни личности. Например Джон Кенеди младши, който мистериозно загина при катастрофа с частен самолет над океана близо до Масачузетс. Каква е връзката? Любителите на конспирацията твърдят, че смъртта му е била от полза за Хилъри Клинтън. И двамата се кандидатираха за овакантено място в Сената. На фона на скандала на съпруга си с Люински, Хилари страстно искаше да направи собствена политическа кариера. На 6 юни тя подаде документи, за да се кандидатира официално. Но Кенеди имаше по-голям шанс да влезе в Капитолия. Но изведнъж, 10 дни по-късно, се случва тази катастрофа. И Хилъри става сенатор без проблем.

Друг човек, свързан с нея, е Винс Фостър. В книга, публикувана в началото на века от журналиста Кристофър Андерсън се твърди, позовавайки се на множество свидетели, че Фостър е бил любовник на Хилъри почти двадесет години, като в същото време е поддържал приятелски отношения с Бил. Твърди се, че Винс е бил ужасно обременен от раздялата им. На 19 юли 1993 г. той пристига във Форт Марси Парк близо до Вашингтон и се самоубива. Полицията обаче така и не открива отпечатъците на Фостър по пистолета, с който се предполага, че се е застрелял.

И накрая, Джефри Епстийн, обвинен в сексуален трафик на деца. Той чакаше съдебен процес в затвора, но се самоуби, в което никой не вярва. Повечето смятат, че е убит. Бил Клинтън беше тясно свързан с Епстийн и многократно е посещавал и неговия остров, където се провеждаха оргии с непълнолетни секс робини.