0

Н аш бизнесмен олекна с над 10 милиона евро, купувайки вилата на последния гръцки крал Константинос II.

Бившият бос на футболния клуб „Левски“ и плати завидната сума от над 10 милиона евро за вилата на последния гръцки крал. Там в началото на юли тази година той вдигна и сватбата на дъщеря си Мария-Криста и американеца Джон. Младите живеят в момента в Ню Йорк. Спас Русев има и имение на Карибите, иначе живее в тузарския квартал на Лондон "Найтсбридж".

Вилата на Константинос II, последния крал на гърците, в Порто Хели е в ръцете на български бизнесмен, написаха Athens Magazine по повод сватбата. „Русев е платил над 10 млн. евро, за да придобие двореца с арабска архитектура и гледка към безкрайната морска синева“, посочват гръцки издания. Порто Хели се намира на Пелопонес, на ръкава най-близо до Атина.

БГНЕС

Според гръцките медии българският бизнесмен видял луксозната резиденция и "бил във възторг". Вилата в Порто Хели нямало как да не го очарова, предвид че се "отличава с арабската си архитектура и е построена с най-добрите и скъпи материали".

Това, което възхитило българския магнат, бил 30-метровият плувен басейн, но и частният плаж към имота. Вестник "Параполитика" съобщава, че Русев, чрез свои сътрудници се е приближил до бившия цар, като е "хвърлил злато в краката му".

athensmagazine.gr

Оказва се, че от години Русев поддържа приятелски отношения със семейството на бившия крал, и по-конкретно с двамата най-големи синове на Константинос II - Павлос и Николаос, продължава публикацията, писа marica.bg. Павел дори е присъствал на рождения ден на съпругата на Русев - Диляна, през септември 2016 г. в Лондон. Заедно са се наслаждавали и на много гръцки лета с пътувания до Спецес и Хидра, докато бизнесменът не изразил желанието си да се сдобие с имот в южната ни съседка.

След обсъждане между членовете на бившето кралско семейство е взето решение къщата, която е купена от Константинос през 2014 г. за 5 млн. евро от ливанеца Марк Сурсок, да бъде продадена поради възникналите през последните години трудности със здравето му, стига потенциалният купувач да е в състояние да отговори на финансовите му изисквания. Явно тесните отношения между Русев и кралското семейство подпомогнали сключването на сделката, при която нашенецът придобил кралския имот, става ясно още от публикации в гръцките медии.