0

С ветът изгуби още една култова холивудска звезда.

Тя бе една от култовите красавици на Холивуд, поколения наред израснаха с нейните филми.

Отишла си е от този свят прочутата Барбара Ръш - носителка на Златен глобус, известна с ролите си в "Идва от космоса" и "Пейтън Плейс", "По-голям от живота", "Всички мои деца" и др, информират световните медии.

Дъщерята на Ръш Клаудия Коуън , старши кореспондент на Fox News, потвърди смъртта на майка си пред USA TODAY в понеделник.

Коуан каза, че нейната "мила, красива" майка е починала в неделя в центъра за грижи за възрастни хора в Уестлейк Вилидж, Калифорния.

„Тя се бори с деменцията дълго време и знам, че е в мир на по-добро място“, каза тя. „Тя беше … сред последните кралски особи от Стария Холивуд. За щастие имаме нашите спомени и, разбира се, нейните филми, за да я поддържаме жива в сърцата ни.“

"Бях с нея тази сутрин...Тя избра да си тръгне на Великден, това беше един от любимите й празници и сега, разбира се, Великден ще има по-дълбоко значение за мен и семейството ми", споделя с болка Клаудия.

Родената в Денвър актриса участва във филма от 1953 г. „Идва от космоса“, за който печели Златен глобус за най-обещаваща звезда. Тя ще продължи да играе с Дийн Мартин и Марлон Брандо във военния филм от 1958 г. „Младите лъвове“ и с Пол Нюман в правната драма от 1959 г. „Младите филаделфийци“.

По-късно тя се присъединява към членовете на Rat Pack Франк Синатра, Мартин и Сами Дейвис младши с Бинг Кросби във филма от 1964 г. „Робин и 7-те качулки“. Същата година тя започва да участва в нощната сапунена опера от 60-те години на миналия век „Peyton Place“ като Марша Ръсел в сезон 4 и 5.

Барбара Ръш си отиде на 97 години.