0

Б ившият президент на САЩ Доналд Тръмп предположи, че кокаинът открит в Белия дом е принадлежи на Джо Байдън и сина му Хънтър.

В своята социална мрежа Truth Social Тръмп зададе риторичен въпрос: „Кой наистина може да повярва, че кокаинът, намерен в западното крило на Белия дом близо до Овалния кабинет, е бил предназначен за употреба от някой друг освен Хънтър и Джо Байдън?“.

Тръмп също така обвини американските медии, че се опитват да убедят обществото, че намерения бял прах е незначително количество и всъщност е аспирин.

КОКАИН В БЕЛИЯ ДОМ откриха тайните служби!

Тръмп призова властите на САЩ да публикуват записи от охранителните камери, за да може бързо да стане ясно как кокаинът е попаднал в Белия дом. Той заключи, че въпреки че отговорът на този въпрос вероятно вече е известен, властите може да не харесат разкриването му.

Според CBS бял прах, за който се смята, че е кокаин, е открит в килер на Белия дом, където служители и посетители оставят мобилните си телефони за съхранение. Това пространство се намира в западното крило на сградата, където се помещават и Овалният кабинет, кабинетите на служителите на президентската администрация и персонала.

Правоприлагащите органи казаха за медията, че тайните служби на САЩ провеждат задълбочено разследване, анализирайки кадри от камерите за сигурност и регистрационни файлове, за да определят кой е имал достъп до съоръжението за съхранение.