0

А нгличаните все по-трудно успяват да си купят жилище в родината си заради галопиращата инфлация (9,4% през юли) и силното поскъпване на недвижимите имоти. Ето защо някои от тях решават да си опитат късмета във Франция, като двама англичани от Кент, съобщава телевизия Бе Еф Ем (BFMTV).

В предаването "Помощ! Купихме село" (Help! We Bought a Village) двамата разказват как живеели в каравана, взета назаем от приятел. Той обаче поискал да си я прибере и затова двамата англичани решили да си купят жилище и обърнали поглед към Франция. Там се натъкват на вила, обявена за продажба на цена от 12 000 евро в селището Ла Бюлиер в Нормандия. Проучили нещата и се оказало, че останалата част от изоставеното селце също се продава, за още 14 000 евро или общо 26 000 евро.

Така двамата късметлии стават щастливи собственици на няколко селски вили, две плевни, обор, кладенец, пекарна за хляб и преса за сайдер. Всичко това на площ от 8000 квадратни метра. 

Всичко обаче тъне в пълна разруха, но двамата мъже не се боят от ремонтите. И въпреки ниския си бюджет, възнамеряват да превърнат селището в луксозна ваканционна дестинация, предаде БТА. 

БТА/Channel 4

NationalWorld

dailymail.co.uk