0

Н емската овчарка на Джо Байдън може да бъде евтаназирана. Младото куче Командир се прочу със своята агресия от самото си пристигане в Белия дом през декември 2021 г.

Домашният любимец на президента бе изгонен от официалната резиденция в края на 2023 г., а от началото на тази година Байдън бе принуден да се раздели с него.

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноем смята, че тази мярка не е достатъчна. Тя пожела немската овчарка да бъде евтаназирана заради опасното си поведение.

52-годишната Кристи Ноем е много близка до Доналд Тръмп, пише Paris Match. В миналото тя разкрива, че е застреляла кучето си Крикет, защото любимецът й не се поддавал на обучение. Губернаторката си позволи да каже в интервю за The Guardian „Командире, кажи здравей на Крикет“.

Заради изказването си Ноем бе поканена на разпит в полицията.

Кристи Ноем първо обясни, че „законът на Южна Дакота гласи, че кучета, които нападат и убиват добитък, могат да бъдат убивани. Тъй като Крикет показа агресивно поведение към хората, като ги ухапа, реших да направя това, което направих“, написа тя. „Дори да е трудно и болезнено, спазвах закона и бях отговорен родител, стопанин на куче и съсед.“

В телевизионно предаване губернаторката оправда изказването си за немската овчарка на американския президент. „Кучето на Джо Байдън нападна 24 души от Тайните служби. И така, колко нападнати и опасно ранени хора трябва да имаме, преди да вземем решение за бъдещето на това куче?“, попита тя. „Искате да кажете, че той трябва да бъде застрелян?“, попита тв водещата. Отговорът на Кристи Ноем бе: „Така президентът би се показал отговорен.“

Твърди се, че Командир е нападнал служители на Тайните служби, бодигардове на Джо Байдън и много официални лица в Белия дом.

За Джо Байдън обаче никога не е имало съмнение дали животното да бъде евтаназирано. За президента поведението на немската овчарка е просто свързано със стреса около Белия дом. Затова решил да повери кучето си на приятели, живеещи в Делауеър. Решение, което „разби сърцето“ на президента, но и на съпругата му Джил Байдън.