0

С лужители на Федералното бюро за разследване (ФБР) са планирали убийството на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Това заяви в социалната мрежа X членът на Камарата на представителите на американския Конгрес Марджъри Тейлър Грийн.

„Министерството на правосъдието Байдън и ФБР планираха да убият президента Тръмп и дадоха зелена светлина за това“, пише неговата колежка от Републиканската партия.

Грийн показа разсекретени документи от ФБР, който показва, че служителите на федералното бюро са носили огнестрелни оръжия по време на обиски в резиденцията на Тръмп Мар-а-Лаго, са били инструктирани да ги използват, ако бившият държавен глава откаже да къщата му да бъде обискирана.

Тръмп коментира новината, като обвини за всичко Джо Байдън и нарече настоящия президент сериозна заплаха за демокрацията. „Той е психически негоден да заема длъжност“, написа Тръмп в Truth Social.

По-рано журналистът Тъкър Карлсън заяви, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е изправен пред опит за убийство, който може да бъде организиран от администрацията на Байдън.