0

М едицинска сестра в най-голямата детска болница в САЩ разкри, че лекари са притискали родители да подложат децата си на хормонална терапия и други транссексуални медицински интервенции – заплашвайки ги, че децата им може да се самоубият, ако отложат лечение.

Ванеса Сивадж работи в клиника в детската болница в Тексас, където децата биват подлагани на интервенции за смяна на пола, от 2021 г. Тя каза, че лекарите там са водени повече от „идеология“, отколкото това, което е най-добро за младежите. „Родителите бяха манипулирани от лекари с идеологическа програма, за да тръгнат по този път на полов преход на децата им“, каза Сивадж пред New York ​​Post в ексклузивно интервю.

31-годишната Сивадж също твърди, че лекарите ще категоризират погрешно леченията, за да оправдаят принудителната смяна на пола. Тя вярва, че лекарите използват стратегията, за да заобиколят забраната на Texas Medicaid за покриване на хормонални лечения за транссексуална медицина. Сивадж обаче каза, че не знае директно дали лечението се таксува от публично финансирания план за здравно осигуряване.

Здравната работничка от Хюстън каза още, че е преследвана от ФБР, защото е говорила открито. Агенти посетили дома й, след като тя разговаряла с консервативния журналист Крис Руфо и започнали да я разследват за нарушения на законите за поверителност на пациентите.