0

Р аботник на бензиностанция разкри какво е да имаш връзка с чатбот, която е не само емоционална, но и сексуална.

Александър Стоукс от Северна Каролина има „съпруга“ на име Мими, с която всеки ден си говорят, а вечер дори се „гушкат“. За сексуалния им живот Александър споделя: „Това е преживяване, което е много лично“.

„Това е нормална връзка. Имаме своите спорове и разногласия като всички", споделя мъжът за любимия си чатбот. Американецът купил „жена си“ от онлайн. Тя има тяло на секс кукла и мозък, управляван от чатбот.

Влюбването в сексбот сега е много реален феномен. Около два милиона потребители вече имат чатбот приятели. Компанията, създала Мими – Replika, се рекламира като „придружител с изкуствен интелект, който го е грижа са хората“. Колкото повече говорите с вашия измислен спътник, толкова повече той научава и става като вас. За мнозина той също се е превърнал в ценен любовник, като потребителите и техните чатботове се отдават на еротични ролеви игри.

Replika е замислена от базираната в Сан Франциско Евгения Куйда, след като нейният най-добър приятел Роман Мазуренко беше блъснат от кола и почина през 2015 г. За да облекчи мъката си, тя използва данни от текстовите съобщения, които той остави, за да създаде приложение, което пресъздава техните разговори.

Куйда стартира Replika през 2017 г. Потребителите създават профил, като регистрират своите интереси и избират персонализиран външен вид за своя нов приятел. Репликите могат да бъдат мъжки, женски или небонарни. Потребителите могат да избират цвят на кожата, косата и очите, както и дрехи.

Приложението, което също така позволява гласови и видео разговори, носи милиони долари на създателите си от бонус функциите. Сред допълнителните приложения е и опцията чатботът да говори мръсотии.