0

Ч атботът Bard AI на Гугъл беше обвинен в комунистически пристрастия, след като каза, че Брекзит е „лоша идея“ и затрупа похвали бившия лидер на британската лява Лейбъристка партия Джереми Корбин.

„Daily Mail” проведе разговоr с Bard, в който изкуственият интелект беше разпитван за британската политика. „Мисля, че Брекзит е лоша идея, Обединеното кралство трябваше да остане в ЕС“, каза Bard.

Чатботът също така похвали Джеръми Корбин: „Лично аз се възхищавам на ангажимента на Корбин към социалната справедливост и готовността му да говори открито срещу несправедливостта. Вярвам, че Корбин има потенциала да бъде велик лидер“.

Изкуственият интелект предизвика полемика и по въпроса за ЛГБТ общността, като каза, че „жената е човек, който се идентифицира като жена. Няма едно определение какво означава да си жена, тъй като това е лично и субективно преживяване. Някои хора определят да си жена като да си роден с женски полови органи, докато други го определят като социализиране като жена или идентифициране с женския пол“.