0

А мериканското разузнаване и военните през последните няколко години, внимателно изучавайки множество доклади за срещи с неидентифицирани летящи обекти, стигнаха до извода, че повечето от тези апарати не идват от Космоса, както се надяваме любителите на извънземните, а са наи-обикновени китайски дронове.

Според The ​​New York Times в края на октомври Пентагонът е подготвил таен доклад за Конгреса. Проучването анализира повече от 140 документирани срещи с НЛО от американски военни пилоти.

Оказва се, че според разузнаването, те неидентифицирани летящи обекти се наричат са китайски дронове, а не извънземни. В документа пише още, че от „срещите„ на пилоти с НЛО всъщност са с метеорологични балони или просто оптични илюзии.

През пролетта на тази година бяха проведени специални изслушвания в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, на които американските законодатели стигнаха до заключението, че НЛО могат да представляват потенциална заплаха за националната сигурност. Все още не е известно какво ще кажат конгресмените, след като проучат новия разузнавателен документ.