0

И звестен британски гангстер и събирач на дългове се самоуби в луксозното си имение в югоизточен Лондон. Според доклад на Скотланд Ярд бандитът Дейв Кортни, който се превърна в актьор и писател, е открит прострелян в дома си с възглавница върху лицето.

Според разследването Дейв Кортни е гледал футболен мач със свои приятели до ранните часове в неделя, след което се прибрал стаята си. Един от запалянковците се притеснил, след като Дейв не излязъл от спалнята си. За съжаление обаче открил мъртвото му тяло. 

Роден в Бермондси, Южен Лондон, Кортни се прочува като събирач на дългове. Приживе Дейв Кортни разказва за себе си, че е бил прострелян, мушкан с нож, носът му почти е бил отхапан и зашит отново. Твърди се, че той е прототип на героя на Вини Джоунс - Големия Крис от хита “Две димящи дула”. 

Кортни е автор и на шест книги и е лежал в затвора няколко пъти. Предполага се, че дълги години той е бил таен информатор на полицията под псевдонима “Томи Мак”. В последните години той се прочу и като актьор от нискобюджетни гангстерски филми.