0

Б ританският крал Чарлз III не можа да сдържи нервите си по време на официалната си среща с американския президент Джо Байдън.

Негово величество се изнерви, докато разхождаше държавния глава из градината на Уиндзор, където двамата инспектираха уелските гвардейци. В един момент Байдън се спря и започна да си приказва с един от гвардейците, като дори му каза, че няма нищо против Великобритания. Кралят видимо се изнерви от диалога и започна да ръкомаха и да крещи на гвардееца да спре да говори.

Срещата между Чарлз и Байдън беше неловка от от началото си. Американският президент наруши протокола, като сграбчи краля за ръката, а след това държеше ръката си на гърба на Негово величество, докато двамата ходеха.

Г-н Байдън прекара само 24 часа в Лондон, предизвиквайки въпроси защо не е планирано пълно британско държавно посещение. Той прекара само 42 минути на чай с министър-председателя Риши Сунак.

Байдън беше засипан с критики за отношението си към Обединеното кралство, след като пропусна коронацията на Чарлз, а през юни безпричинно завърши своя реч с думите: „„Бог да пази кралицата“.