0

Д жеймс Камерън отрече слуховете, че е свързан с филм за имплозията на батискафа "Титан", насочил се към останките от "Титаник", при която загинаха петима души. 

Режисьорът, който през 1997 г. режисира спечелилия "Оскар" филм "Титаник" с Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо, написа в своя профил в Twitter следното: "Обикновено не отговарям на обидни слухове в медиите, но сега трябва да го направя. НЕ съм в преговори за филм за "OceanGate", нито някога ще бъда". 

Камерън е посещавал останките на известния океански лайнер 33 пъти. Той беше откровен миналия месец, когато "Титан" загуби контакт с туроператора "OceanGate Expeditions" час и 45 минути след началото на двучасовото спускане.

КЪДЕТО ИМА ТРАГЕДИЯ, ТОЙ Е ТАМ: Предложиха на Джеймс Камерън да направи филм за гръмналата подводница

Режисьорът каза пред ABC News, че е "поразен от приликата" на трагедията с подводницата "Титан" и потъването на "Титаник" през 1912 г. 

С батискафа загинаха британецът Хеймиш Хардинг, Шахзада и Сюлейман Дауд (баща и син), както и главният изпълнителен директор на "OceanGate Expeditions" Стоктън Ръш и французинът Пол-Анри Наржоле, припомня БТА. Останките от батискафа бяха извадени от океанското дъно в близост до "Титаник".