0

И зраелските военни са убили мъж, заподозрян в организирането на нападенията на бойци на "Хамас" през миналия уикенд, съобщиха Израелските сили за отбрана, предаде ДПА. 

Според ЦАХАЛ Мерад Абу Мерад, ръководител на системата за въздушно наблюдение на "Хамас" в град Газа, е бил до голяма степен отговорен за ръководенето на бойците по време на нападенията.

Бойците на "Хамас" изстреляха хиляди ракети от Газа, пробиха граничните защити и след това извършиха брутално безчинство в общини и на музикален фестивал в Южен Израел, като убиха над 1300 души и раниха 3391. Израел съобщи, че са били взети и около 100-150 заложници.

Израел отговори с безпрецедентни бомбардировки на Газа. По данни на министерството на здравеопазването на ивицата Газа повече от 1900 палестинци са били убити, а над 6600 са били ранени при израелските атаки.

През нощта израелски военни самолети нанесоха удари по десетки цели на Хамас в ивицата Газа, като поразиха бойци на "Нухба"(специално подразделение във военното крило на "Хамас") в крайбрежния анклав.