0

К ейт Мидълтън трогна феновете на британския кралски двор, правейки жест към възрастни хора. 41-годишната принцеса посети старчески дом в Оксфорд. И вместо да занесе нещо сладко, реши да го приготви сама.

„Честит ден на палачинката!“. Това написаха на официалната страница на кралското семейство и споделиха снимки от визитата на съпругата на принц Уилям.

На кадрите се вижда как Кейт държи тиган в ръка, а над него – във въздуха, се върти палачинка.  Оказва се, че още преди да изсипе сместа в нагорещения съд, принцесата предсказала своята кулинарна злополука.

„Изглежда, че палачинките ми винаги засядат – или в тигана, или по тавана, или на пода“, споделила Мидълтън на главната готвачка на старческия дом Анна Райт. И разказала как прави палачинки с трите си деца – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

„Определено не яжте тази“, казала Кейт за нейната рошава палачинка, която се вижда на кадрите.

Все пак готвачката се опитала да я защити, отбелязвайки по-късно:

„Тя свърши много добра работа – мисля, че може би сместа беше малко гъста и тя беше под доста голям натиск“.

Аплодирана от хората в дома, принцесата казала, че ще приготви същата закуска на децата си, които я обожават. Райт обаче добавя, че тя със сигурност има своя изпитана рецепта.

Мидълтън неведнъж е споделяла как приготвя най-различни сладкиши със своите наследници. Дори веднъж от двореца Кенсингтън споделиха видео, в което тя прави кексчета с малчуганите.

Принцесата на Уелс умили много британци, разговаряйки с възрастните в старческия дом и държейки ръцете им, гледайки ги в очите.

 

 

Мидълтън се срещнала със 109-годишната Нора Мъчмор, която е родена в годината, когато започва Първата световна война. На нея тя предала картичка на краля и кралицата консорт. На картичката имало специално пожелание от тях по случай нейния рожден ден, който бил на 7 януари.