0

Д есетки ученици и учители от национален колеж „Константин Дяконович Лога“ в северозападния румънски град Тимишоара се озоваха в болница през последните часове със симптоми на натравяне, съобщава агенция Аджерпрес.

Ръководителката на Окръжния инспекторат по образование Аура Даниелеску заяви в съобщение за медиите, че причината за състоянието на учениците и учителите е неизвестна. Колежът не разполага със стол за хранене, нито с общежитие.

Около 30 деца и 12 възрастни имат еднакви оплаквания. Част от тях са хоспитализирани, други са изпратени за лечение в домашни условия. Учебните занятия днес са отменени.

Представители на детската болница „Луис Цуркану“ в Тимишоара съобщиха, че седем ученици са хоспитализирани, а двама са в спешното отделение. През изминалата нощ и днес сутринта други 12 лица – учители и ученици, са потърсили спешна медицинска помощ със същите симптоми – болки в корема и диария. Петнайсет души са хоспитализирани.

През изминалата нощ Окръжният инспекторат за извънредни ситуации в Тимиш изпрати специализиран екип в колежа със задача да открие евентуален източник на натравянето.