0

И зтребител F-35, който беше изгубен, след като пилотът му скочи с парашут и избяга, разтревожи американските власти. Докато властите молят обществеността за помощ при намирането на изчезналия изтребител, причината, поради която пилотът е скочил от самолета, все още се разследва.

Американските военни служители поискаха помощ от обществеността за намирането на изтребителя F-35, чийто пилот скочи с парашут след "нещастен случай" и се изгуби над Южна Каролина, предаде „Хюриет“.

Пилотът на единия от най-модерните изтребители на САЩ Lockheed Martin F-35 Lightning II, принадлежащ на 501 ударна ескадрила на морската пехота в Бофорт, летял над Северен Чарлстън в неделя следобед, е скочил с парашут от самолета около 14:00 ч. Беше обявено, че пилотът, чието име не се съобщава, е откаран в местна болница след приземяването и състоянието му е стабилно.

Съдбата на изтребителя F-35 е неизвестна.

Въз основа на траекторията на изчезналия самолет търсенето на самолета F-35 Lightning II е съсредоточено върху езерото Мултри и езерото Марион, казва старши сержант Хедър Стантън от база Чарлстън. И двете езера се намират северно от Северен Чарлстън.

Докато властите подчертават, че причината, поради която пилотът е скочил от самолета, все още се разследва, Стантън съобщава, че след като лошите метеорологични условия са се подобрили, хеликоптер от полицейското управление на Южна Каролина се е включил в издирването на изчезналия самолет.

В изявление в профила си в социалните медии базата в Чарлстън заяви, че издирването продължава, и помоли всеки, който е видял изчезналия самолет или има информация, да се свърже с властите.

Реагирайки на инцидента, местната конгресмена Нанси Мейс заяви: "Как може да се загуби F-35? Как може да няма устройство за проследяване? Какво искаме от обществеността, да намери самолета и да ни го достави?", каза тя.

*Източник: БГНЕС