0

Н ова серия от трусове паникьоса съседна Турция след опустошителните земетресения, започнали на 6 февруари край границата със Сирия. Този път обаче южната ни съседка беше разтърсена в други райони.

Общо 3 земетресения с магнитуд 4,7 (14:47 часа), 4,4 (14:48 часа) и 4,3 (14:53 часа) по скалата на Рихтер са станали в Инджесу в окръг Кайсери, Централна Турция. Малко по-късно още едно земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер е станало в 17.18 часа в Гюрюн в окръг Сивас.

Това се твърди в изявление, направено от обсерваторията Кандили в Истанбул и Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД),

Губернаторът на Кайсери Шенол Есмер обяяви: „Земетресение с магнитуд 4,7 бе регистрирано в 14:47 часа, чийто епицентър беше определен в нашия район Инджесу.".

В изявлението си президентът на AFAD Юнус Сезер посочи: „След земетресението, което се случи в Инджесу, Кайсери, към момента няма информация за жертви, ранени и сериозни щети. Работите по инспектирането на терена продължават. Нашите екипи са готови за възможна реакция, ако е необходимо."

В съобщението от обсерваторията Кандили, се отбелязва също, че земетресението с магнитуд 4,5 станало в 17.18 часа в Гюрюн, в Сивас, е на дълбочината 5 км.