0

С лабото тяло на бившата манекенка Мариана Буданова спаси от тежки здравословни последици шефове на украинските тайни служби, като показа тревожни симптоми на мистериозна болест. След множество изследвания медици установиха, че съпругата на разузнавач №1 в Украйна Кирило Буданов няма нито хранително разстройство, нито е пипнала сезонен вирус, а е била отровена с тежки метали. 

Ситуацията с Буданова, която живее заедно с военните шпиони в щаба в Киев, довела до разкритието, че тя не е единствената, която е била отровена. Подобни симптоми са били забелязани и у други лидери на военното разузнаване на воюващата страна. Щетите, които отровата е нанесла на организма на Буданова, са съизмерими с падане на ракета върху масата за преговори. Ранните симптоми, които Мариана показала, помогнали да се възпрепятства влошаването на състоянието на другите отровени шпиони. 

Мариана Буданова - 30-годишна психоложка и преподавател в полицейската академия, бивш кандидат за общински съветник от партията на кмета на Киев Виталий Кличко,  е хоспитализирана. В момента тя е стабилизирана и се възстановява. 

„Най-вероятно се е отровила чрез храна. Тя вече е по-добре, като първият етап от лечението приключи. Тъй като съпругата на Буданов е финна и слаба жена, отравянето е настъпило при нея по-бързо. Потвърдена е информацията, че и други представители на службите, са отровени, но те са със силно телосложение и не са забелязали първоначалните симптоми. Те също се лекуват”, твърдят източници, близки до украинското разузнаване.  

От началото на войната Мариана и Кирило Буданови живеят заедно ден и нощ. Инцидентът с Мариана Буданова и други агенти на Украйна буди редица въпроси: “Кой е планирал това отравяне?” Какво вещество е използвано? И пред всичко сред натровените ли е лидерът на украинското разузнаване Кирило Буданов? Той ли е бил истинската цел на атаката? 

Това, което е сигурно, е че това е поредният опит за ликвидиране на един от най-могъщите мъже в Украйна и едно от лицата на съпротивата на Киев. Всички са наясно, че Буданов е на едно от челните места в черния списък на Кремъл. 

"Нищо ново. Това е отравяне, тоест основното оръжие на съветските тайни служби от раждането на Съветския съюз“, каза политологът Сергей Гайдай пред радио NV.